De VoorzieningenWijzer gaat van start binnen de Gemeente Maassluis, Gemeente Vlaardingen & Gemeente Schiedam!

ma, 15 apr 2024 - 05:15

De Voorzieningenwijzer is een landelijk beproefde methode geïnitieerd door het SchuldenlabMVS. Door gebruik te maken van deze handige tool kunnen inwoners van de gemeente Maassluis, Vlaardingen en Schiedam al snel €600,- per jaar meer besteden. Zij kunnen zelf nagaan via www.datgeldtvoormij.nl wat voor hen geldt. Ook kunnen inwoners gratis hulp krijgen bij het regelen door een consulent. De formulierenbrigadiers en consulenten van Stroomopwaarts MVS en consulenten van Waterweg Wonen zijn gisteren allemaal geslaagd voor de training! 

Snelle aanpak van onnodige armoede

De VoorzieningenWijzer is een praktisch instrument voor gemeenten, woningcorporaties en welzijnsorganisaties bij hun armoedebeleid. 

- Door het persoonlijke gesprek aan huis zijn mogelijke problemen sneller te signaleren en daarmee te voorkomen.

- De applicatie kent alle lokale en landelijke voorzieningen en geeft overzicht van alle energieleveranciers en zorgverzekeraars. De consulent kan het ter plekke regelen.

- Een gemiddeld huishouden bespaart zo jaarlijks €500,-

Als SchuldenlabMVS zijn wij trots dat deze handige tool nu voor alle inwoners beschikbaar is. Ben jij partner van het SchuldenlabMVS of (nog) niet? En wil jij ook via jouw organisatie inwoners op de hoogte stellen dat deze tool nu beschikbaar is? Stuur dan een e-mail naar schuldenlabmvs@stroomopwaarts.nl dan kunnen wij communicatiemiddelen op maat verzorgen.